Crisis zit in je hoofd! Succes ook!

Wie wel eens naar het nieuws luistert, kijkt, er doorheen bladert, zal het zijn opgevallen: het gaat vreselijk slecht met de wereld. Met de wereld in het algemeen en met de huizenmarkt in het bijzonder. Tenzij u toevallig wel eens luistert naar het Nieuws van de Vooruitgang op Arrow Jazz of Arrow Classic FM. Dan zou uw wereld er wel eens wat anders uit kunnen zien.

Nieuws dat het verschil maakt

Arrow Jazz of Arrow Classic FM brengen – zoals ze het zelf noemen – ‘Nieuws dat het verschil maakt, u aan het denken zet, u nieuwsgierig maakt en u inspireert om vooruitgang te boeken. … Uit het dagelijkse aanbod van nieuws van nationale en internationale media wordt dát nieuws geselecteerd dat zich richt op initiatieven, nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen die opmerkelijk zijn en die streven naar een betere toekomst.”

Kromgebogen schouders

In de makelaarswereld lijkt zich momenteel eenzelfde verschil in perceptie te manifesteren. Natuurlijk: zet de feiten op een rij en ze zouden pessimistisch kunnen stemmen. Er zijn dan ook makelaars die met kromgebogen schouders lopen en verzuchten hoe moeilijk het is om huizen te verkopen aan die arrogante verkopers. Ze ‘moeten mensen ontslaan’ en ‘hopen dat het snel aantrekt’.

Denkt u in oplossingen?

Er zijn ook makelaars die zich realiseren dat de huidige markt soms vraagt om andere oplossingen. Als echte ondernemers zoeken ze die oplossingen, vinden ze die en nemen ze het risico dat daarmee gepaard gaat, in het vertrouwen dat hun kennis, kunde en intuïtie hun het benodigde succes zal opleveren.

Waar liggen uw kansen?

Een steekproef onder veertig makelaars leert dat er – positief gezegd- veel ruimte is voor verbetering. Wat is uw eigen ervaring? Met hoeveel enthousiasme pakt men in uw kantoor de telefoon om na te bellen? Liggen daar kansen denkt u?
Het goede nieuws is dat die verbetering te realiseren is zonder grote aanpassingen of investeringen. Het gaat simpelweg over: iets wat u al doet beter doen. In een tijd die om creativiteit vraagt, is beter bellen en commerciëler opvolgen een relatief kleine stap op weg naar meer positief nieuws!

 

Bron: nieuwsbrief NVM SOM